Peruukit

Hiuksettomalle peruukki on www.pvretreats.org lääkinnällisen kuntoutuksen apuväline, jonka hankkimista varten myönnetään maksusitoumus. Maksusitoumuksen voi saada yliopistollisesta sairaalasta, keskussairaalasta tai terveyskeskuksesta, riippuen siitä missä on potilaana, kun peruukin tarve havaitaan. Maksusitoumusten suuruudet vaihtelevat sairaanhoitopiireittäin, eikä maksusitoumus aina kata kokonaan peruukin hintaa, joten osa kustannuksista jää asiakkaan itsensä maksettavaksi. Maksusitoumus on hankittava ennen peruukin ostoa ja se tulee olla mukana peruukkia ostettaessa.

Peruukin kiinnittäminen ja hoito

Kun peruukin pohja on sopiva, se istuu kuin hansikas käteen. Pohjamateriaali voidaan mittatilausperuukeissa valita myös sellaiseksi, että peruukki pysyy imukuppimaisen pohjan ansiosta todella tukevasti paikallaan pohjan ollessa kuitenkin hengittävä. Jos pitoa halutaan tehostaa voidaan kiinnitykseen käyttää lisänä antiseptistä ihoteippiä, joka lisää varmuutta. Jos omia hiuksia on runsaasti, hiuslukot -pienet teräsjousi-kampamekanismit -antavat hyvän kiinnityksen lisähiuksille.

Tärkein hoito on hiusten pesu, jonka pystyy yleensä tekemään kotioloissa. Lisähiukset eivät rasvoitu niin kuin omat hiukset tekevät, vaan keräävät sähköisyytensä vuoksi ilman epäpuhtauksia. Eri hiustyypeille on omat shampoonsa ja hoitoaineensa. Kuituhius vaatii pesun keskimäärin kerran viikossa, aitoa hiusta pestään harvemmin. Muut tarvittavat hoidot esim. kuituhiuksen uudelleen kiharrus ja aidon hiuksen värin palautus ja kuntohuolto tehdään alan asiantuntijaliikkeessä.

Valintaperusteita hiuksia korvaaviin ratkaisuihin

Lieväasteinen alopecia areata, pieniä pälviä

- omat hiukset peittävät pälvet

- hiuspidennyksellä lisätään tuuheutta ja peittävyyttä


Pälvet sijoittuvat päälaelle ja eri puolille päätä

 

- vakiomallinen kokoperuukki

- hiuslisäke hiuslukkokiinnityksellä

- hiuspidennys (teippipidennysmenetelmä)

 

Vaikea alopecia areata, hiukseton alue yli 50%

 

- vakiomallinen kokoperuukki

- kokoperuukki mittatilaustyönä


Alopecia totalis / universalis

 

- kokoperuukki mittatilaustyönä

- vakiomallinen kokoperuukki

 

 

 

Pienehköjä pälvialueita niskassa ja pään sivustoilla

Silloin kun paljaat alueet sijoittuvat ja omat hiukset eivät enää peitä niitä riittävästi, voidaan yläpuolella oleviin hiuksiin kiinnittää hiuspidennystekniikalla lisämateriaalia, jolloin saadaan lisää tuuheutta pälvialueiden peitoksi. Uusin ns. ”teippipidennysteknikka” soveltuu parhaiten tähän tarkoitukseen.

Pälveilevässäkin hiustenlähdön tilanteessa on useimmiten käytännöllisintä luoda koko pään hiusalueen kattava ratkaisu, jota on purchase diovan canada totuttu nimittämään peruukiksi. On luonnollista, että ainoastaan tämä tulee kysymykseen silloin kun koko pään alue on ilman hiuksia.

Kehitys on edennyt huimasti luonnollisuuden suuntaan. Ne peruukit, jotka asiantuntija on luonut korvaamaan menetettyjä hiuksia, ovat nykyisin niin luontevia, ettei edes kampaaja aina erota niitä kasvavista hiuksista.

Alopeciapotilaan yleisin ensiapu - vakiomallinen peruukki

Jos hiustenlähtö tapahtuu hyvin äkillisesti, ei korvaavia hiuksia ehditä tehdä mittatilaustyönä. Niinpä asiantuntijalla on runsas valikoima vakiomallisia peruukkeja, joista leikkaamalla ja muotoilemalla saadaan potilaalle nopeasti uudet korvaavat hiukset.

Yleisin kokoperuukin valmistustapa on ns. nauhatekniikka, jolloin peruukki valmistetaan hiusnauhoista koneellisesti ompelemalla. Toinen valmistustapa on käsin solminta. Hiukset kiinnitetään verkkomaiseen pohjaan solmimalla – joskus vain yksi hius kerrallaan. Tämä valmistusmenetelmä on tullut yhä suositummaksi. Kun pohjamateriaalina käytetään hengittävää ihonnäköistä verkkoa (monofilament), saadaan hyvin luonnollinen vaikutelma.

Pohjan koko ja muoto ovat vakioita. Mikäli pohja ei ole sopiva, sitä voidaan korjaustoimenpitein muunnella jonkin verran. Suurin osa peruukeista on valmistettu helppohoitoisesta kuituhiuksesta. Koska vakiomallien peruskampausta ei yleensä voi suurestikaan muunnella, täytyy asiantuntijaliikkeellä olla varastossaan runsaasti eri malleja.

Vakiomallinenkin peruukki vaatii useimmiten leikkauksen ja muotoilun, jotta asiakas löytäisi uusista hiuksista oman tyylinsä ja tuntisi ne omikseen.

 

 


 

www.webcamcaptures.cc http://pornovideoshub.com